Θεοδωράκης: Κόλαση ο δρόμος εκτός ευρώ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά Τσίπρα-Καμμένου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πήγε απροετοίμαστη στη διαπραγμάτευση, ενώ τόνισε πως ο Υπουργός Άμυνας εκφράζει ακροδεξιές ρατσιστικές απόψεις.

Θεοδωράκης: Κόλαση ο δρόμος εκτός ευρώ

Δριμεία επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εκπομπή "Ενικός" στο Star.

Εκτίμησε ότι με την εφαρμοζόμενη πολιτική κινδυνεύει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, τονίζοντας ότι "ο δρόμος εκτός ευρώ είναι η κόλαση" και ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ πάση θυσία".

Η Ελλάδα, όπως είπε, "θα πρέπει να γίνει η βαλκανική υπερδύναμη. Να μην μας περάσουν η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία. Η χώρα μας χάνει σιγά σιγά έδαφος γιατί εξασθενεί η οικονομία της".

Η κυβέρνηση, κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης, "πήγε απροετοίμαστη στη διαπραγμάτευση. Και δεν είναι απλό λάθος, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, εμείς τους το είχαμε επισημάνει εγκαίρως προεκλογικά αλλά δεν μας άκουσαν. Τι σημαίνει σκληρή διαπραγμάτευση; Να αλλάζω συνέχεια τους διαπραγματευτές; Να μην έχω στόχο;", διερωτήθηκε και κατήγγειλε προσωπικά τον πρωθυπουργό:

"Η Ευρώπη ήθελε τον κ. Τσίπρα, την είχαν κουράσει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Είχε όλο το πεδίο να παίξει μπάλα με τους Ευρωπαίους, όμως μπήκε και έκανε φάουλ, καθυστερήσεις. Δεν είχε ολοκληρωμένο σχέδιο".

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον πρόεδρο του Ποταμιού, "έχει συνέχεια το αυτί του προς τις συνιστώσες. Η μόνη λύση είναι να φανούμε αποτελεσματικοί και σοβαροί. Η Ελλάδα είχε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και ο κ. Τσίπρας φοβάμαι ότι τη χάνει παίζοντας με τις συνιστώσες του". Υποστήριξε δε ότι δεν χρειάζεται ο πρωθυπουργός "να συνομιλεί με το κόμμα του. Η έγνοια του κάθε πρωθυπουργού είναι η κοινωνία και όχι το κόμμα του", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωράκης εκτόξευσε πυρά και κατά του Πάνου Καμμένου. "Ξέρουμε τι εκφράζει ο καθένας. Σε κάθε ευκαιρία εκφράζει ακροδεξιές, ρατσιστικές πολλές φορές, απόψεις. Έχει επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα".

Ο πρόεδρος του Ποταμιού τόνισε την ανάγκη λήψης αναπτυξιακών μέτρων, διαφορετικά η χώρα δεν θα μπορέσει να ανακάμψει. Για τις συντάξεις ανέφερε: "Το πρόβλημα δεν είναι να υπερασπιστούμε μόνο τις σημερινές συντάξεις, αλλά και τις συντάξεις αυτών που εργάζονται σήμερα. Έπρεπε μόνη της η κυβέρνηση να βάλει το ζήτημα να καταργηθούν οι πρόωρες συντάξεις". Πρότεινε δε να μπει ανώτατο όριο στις συντάξεις.

Παράλληλα, απέρριψε το ενδεχόμενο το Ποτάμι να μπει στη σημερινή κυβέρνηση, αφού ακολουθεί λάθος πολιτική. Το κόμμα του, όπως είπε, δημιουργήθηκε "για να γκρεμίσει το παλαιό πολιτικό σύστημα".

Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι "θα έπρεπε να είχαν διαπραγματευτεί περισσότερο, ενώ μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνησή τους σταμάτησε να λειτουργεί".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v