Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Στοπ» Βαλαβάνη στο φόρο σε αγροτικές αποζημιώσεις

Τη θέσπιση αφορολόγητου για τις αγροτικές αποζημιώσεις χωρίς πλαφόν και αφορολόγητου έως 12.000 για τις αγροτικές επιδοτήσεις προανήγγειλε η Νάντια Βαλαβάνη. Η σχετική τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

«Στοπ» Βαλαβάνη στο φόρο σε αγροτικές αποζημιώσεις

Τροπολογία με την οποία θεσπίζεται αφορολόγητο των αγροτικών αποζημιώσεων χωρίς πλαφόν προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Οι προωθούμενες διατάξεις θα ορίζουν επίσης ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητες έως του ύψους των 12.000 ευρώ για όλους τους αγρότες.

Το μέτρο αυτό, όπως είπε η κ. Βαλαβάνη, καλύπτει πάνω από το 90% των δικαιούχων επιδοτήσεων, «πρακτικά δηλαδή οι επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητες για το σύνολο της μικρής και μεσαίας αγροτιάς».

Όσον αφορά στην καθιέρωση αφορολογήτου αποζημιώσεων χωρίς πλαφόν, η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι κάτι διαφορετικό θα ήταν ντροπή εάν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά πρόκειται για καταστροφή επενδεδυμένου κεφαλαίου.

Οι αλλαγές αφορούν τον τρόπο φορολόγησης των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων για τις φορολογικές δηλώσεις του 2014, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν να υποβάλλονται από την ερχόμενη εβδομάδα συνολικά για τα φυσικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, η σχετική τροπολογία για τους αγρότες είναι έτοιμη και αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v