Bαρουφάκης: «Πλατφόρμα» για συμφωνία το Eurogroup

Μετά την συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογο του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε πως η συζήτηση του προσέφερε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως είναι εφικτή μια συμφωνία. Υπάρχει η βούληση όλων να φτάσουμε σε μια θετική λύση, τόνισε από τη μεριά του ο Παντοάν.

Bαρουφάκης: «Πλατφόρμα» για συμφωνία το Eurogroup

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την Τετάρτη την αισιοδοξία του ότι σημειώνεται πρόοδος με τους δανειστές, λέγοντας πως το  Eurogroup της επόμενης εβδομάδες μπορεί να αποτελέσει «πλατφόρμα» για μια συμφωνία. 

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογο του Πιέρ Κάρλο Παντοάν, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως η συζήτηση του προσέφερε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη πως είναι εφικτή μια συμφωνία. 

«Με τον συνάδελφό μου, τον υπουργό Παντοάν, είχαμε μία περιεκτική συζήτηση, μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τον ίδιο σκοπό. Η γλώσσα είναι η γλώσσα του ορθολογισμού, που είναι το μόνο όπλο που έχουμε εναντίον της κρίσης, και με το οποίο μπορούμε να βρούμε πολύ γρήγορα μία λύση» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.«Και ο κοινός σκοπός- η λύση εκεί αποσκοπεί, στον κοινό σκοπό- δεν είναι άλλος από το να υπάρξει μία συμφωνία που όχι μόνο θα αποτελεί την επίλυση του προβλήματος ρευστότητας και μία έξοδο από τις σημερινές διαπραγματεύσεις, αλλά το πιο βασικό από όλα- αυτός είναι ο λόγος που εκλεγήκαμε κιόλας- είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για το πέρασμα σε μία μεταμνημονιακή εποχή μετά τον Ιούνιο, ανάκαμψης και ουσιαστικής ανάπτυξης για την ελληνική κοινωνική οικονομία» πρόσθεσε.

Παντοάν για Ελλάδα: Υπάρχει η βούληση όλων να φτάσουμε σε μια θετική λύση

Στην συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο Ιταλός ομόλογός του Πιερ Κάρλο Πάντοαν, κατά την συμμετοχή του σε συνάντηση, στην ιταλική μορφωτική ακαδημία Accademia dei Lincei.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημόσιο ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι Rai News που αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο Πάντοαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ανέφερε:

«Υπάρχει η βούληση όλων των μερών, του Eurogroup και της ελληνικής κυβέρνησης να φτάσουμε σε μια θετική λύση η οποία να ενισχύσει την παρουσία της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ. Θα δούμε αν μια συμφωνία θα μπορέσει να επιτευχθεί στις 11 Μαΐου ή λίγο αργότερα. Εκφράσαμε την ενθάρρυνσή μας να παρουσιασθεί μια δέσμη μεταρρυθμίσεων και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v