Fraport: Αβέβαιο το πότε θα κλείσει το deal για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Οι πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθιστούν αβέβαιη την έκβαση της συμφωνίας για τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε η Fraport.

Fraport: Αβέβαιο το πότε θα κλείσει το deal για τα περιφερειακά αεροδρόμια

Το αν και πότε θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη διαχείριση 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας παραμένει αβέβαιο, δήλωσε η Fraport, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το α' τρίμηνο.

«Προς το παρόν δεν είναι βέβαιο αν ή πότε η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί, λόγω των πολιτικών και μακροοικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Fraport επελέγη ως προτιμητέος πλειοδότης για τη συμφωνία των περιφερειακών αεροδρομίων, όμως από τότε που εξελέγη η νέα κυβέρνηση, η συμφωνία έχει μπει στο μικροσκόπιο, με την Ελλάδα να επιθυμεί αλλαγή όρων της συμφωνίας, όπως δήλωσε πηγή στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του α' τριμήνου, η Fraport ανακοίνωσε EBITDA ύψους 153 εκατ. ευρώ, έναντι των 149 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ επιβεβαίωσε τους στόχους για αύξηση 2-3% στην επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και για αύξηση των κερδών στα 820-840 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v