Ντάισελμπλουμ: Ολοκληρώστε το πρόγραμμα και μιλάμε για το χρέος

Την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αναγνωρίζει και ο πρόεδρος του Eurogroup. Δηλώνει πως η συνεδρίαση της Δευτέρας δεν θα είναι καθοριστική και τονίζει πως το θέμα του χρέους θα συζητηθεί αφού ολοκληρωθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Ντάισελμπλουμ: Ολοκληρώστε το πρόγραμμα και μιλάμε για το χρέος

Η συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα δεν θα είναι αποφασιστική, δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαίωσε πάντως πως καταγράφεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. 

Σημείωσε επίσης πως το Eurogroup θα είναι έτοιμο να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, μόνο όταν η χώρα ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης. "Εάν η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώσει και δεσμευθεί πλήρως στο τρέχον πρόγραμμα, που τώρα βρίσκεται σε στασιμότητα και επανασχεδιάζεται..., εμείς, οι χώρες του Eurogroup, θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε περισσότερα για την ελάφρυνση του χρέους", είπε συγκεκριμένα.

Και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν μίλησε για πρόοδο στις διαβουλεύσεις, αλλά σημείωσε πως η Αθήνα "πρέπει να επιταχύνει" τις διαδικασίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v