Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Το Eurogroup απλά θα καταγράψει την πρόοδο...

"Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία τη Δευτέρα, φυσικά" σημείωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. Και να υπάρξει ανακοινωθέν, "δεν θα είναι πολύ ενδιαφέρον". Αναμένει ότι η Αθήνα θα καλύψει "εύκολα" τις πληρωμές προς το ΔΝΤ.

ΕΕ: Το Eurogroup απλά θα καταγράψει την πρόοδο...

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να αναγνωρίσουν τη Δευτέρα τη βελτίωση στη δομή και στην οργάνωση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, αλλά δεν αναμένεται να υπάρξει οριστική συμφωνία, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. 

"Δεν περιμένω μακρά ή έντονη συζήτηση για την Ελλάδα", είπε. "Οι υπουργοί θα καταγράψουν την κατάσταση, με βάση τις αναφορές από τους θεσμούς", συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι η υψηλή πιθανότητα τελικής συμφωνίας της Ελλάδας με τους πιστωτές είναι η προϋπόθεση που έχει θέσει η ΕΚΤ για να χαλαρώσει τους περιορισμούς ρευστότητας προς την κυβέρνηση αλλά και τις τράπεζες. 

"Από ό,τι έχω ακούσει, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η οργάνωση και η δομή των διαβουλεύσεων έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν, αλλά είμαστε ακόμη σχετικά μακριά από το να πούμε ότι υπάρχει συμφωνία στον ορίζοντα", υπογράμμισε. 

"Δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία τη Δευτέρα, φυσικά. Υποθέτω ότι οι υπουργοί θα αναγνωρίσουν την πρόοδο και θα ενθαρρύνουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων", σημείωσε. 

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει ανακοινωθέν για την Ελλάδα τη Δευτέρα, αλλά όπως είπε, εάν υπάρξει "δεν θα είναι και πολύ ενδιαφέρον". 

Τέλος, τόνισε ότι "ενώ η Αθήνα δεν 'πνίγεται' στη ρευστότητα, αναμένεται ότι θα καλύψει εύκολα τις επικείμενες υποχρεώσεις της". Σημειώνεται ότι την Τρίτη, 12 Μαΐου, η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει 750 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v