Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΦ.ΣΥΝ: Καυτά emails από ΤτΕ ροκανίζουν την κυβέρνηση

Δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται σε mail που έφυγε από το γραφείο του Διοικητή της ττΕ προς δημοσιογράφο. Σε αυτό γίνεται λόγος για φυγή καταθέσεων, απαξίωση των ακινήτων αλλά και για απώλειες στα χρεόγραφα ξένων επενδυτών.

ΕΦ.ΣΥΝ: Καυτά emails από ΤτΕ ροκανίζουν την κυβέρνηση
Υπονομευτικές διαρροές κατά της κυβέρνησης προς συγκεκριμένα ΜΜΕ φεύγουν από το γραφείο του Διοικητή της ΤτΕ, όπως προκύπτει από e-mail που έχει στην κατοχή της η Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, οι διαρροές στοχεύουν να παρουσιάσουν την εικόνα μιας ήδη χρεοκοπημένης χώρας «πριν καν αρχίσει η συζήτηση για χρεοκοπία».

Σύμφωνα με την εφημεριδα, προσφέρεται επιχειρηματολογία σε δημοσιογράφους προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, η πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς να αποτελέσει απλώς παρένθεση.

Συγκεκριμένα στην επιστολή με ημερομηνία 6 Μαίου και ώρα 2.12μ.μ. που έφυγε από το Γραφείου τύπου του Γ. Στουρνάρα με παραλήπτη γνωστό δημοσιογράφο υπό τον τίτλο «ο λογαριασμός των 100 ημερών» αναφέρεται ότι:

-Η φυγή καταθέσεων που κινήθηκε σε ομόλογα του εξωτερικού ή προς τα στρώματα ανέρχεται σε 30 με 35 δισ.

-20 με 30 δισ. η πτώση αξιών προς εισηγμένες και μη

-10 δισ. τα ρέπος

-3 δισ. οι παγωμένες πιστώσεις του ΕΣΠΑ. Έπρεπε να έχουμε πάρει 4 δισ. και πήραμε μόλις 1.

-20 δισ. λείπουν από τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία

-Δεν μπορεί να υπολογιστεί η απώλεια σε χρεόγραφα που έχουν ο ξένοι επενδυτές. Έχουν 70 δισ. στα χέρια τους.
-Απαξίωση των ακινήτων

-3 δισ. λιγότερα στην αγορά από τη μη εξόφληση των υποχρεώσεων του δημοσίου προς ιδιώτες

-Στη ζημιά πρέπει να προστεθεί η στάση πληρωμών των ιδιωτών προς τις τράπεζες που αύξησαν τα κόκκινα δάνεια. Οι τράπεζες απέκτησαν επιπλέον πρόβλημα και ίσως χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση

Άραγε τι έχει να απαντήσει ο προιστάμενός του Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας για το συγκεκριμένο e-mail του συνεργάτή του; διερωτάται η Εφημερίδα των Συντακτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v