Φίλης: «Και αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Στουρνάρα;»

«Δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλης: «Και αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Στουρνάρα;»
"Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ", καυτηριάζει μιλώντας στο Κόκκινο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την επαύριον της απόφασης του τελευταίου Eurogroup.

"Δίνεται μάχη με τους δανειστές και σ' αυτή τη μάχη δεν έχει να χάσει μόνο η Ελλάδα", σχολιάζει ο κ. Φίλης τις διαπραγματεύσεις, συμπληρώνοντας ότι "υπάρχει σύγκλιση και πορεία προς μια συμφωνία, παρόλο που υπάρχουν διαφορές κυρίως στο ασφαλιστικό και το εργασιακό".

Από την άλλη σχολιάζει για τη στάση της ΤτΕ ότι "δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαίσιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση". "Δεν μπορεί να είστε και αρχιτραπεζίτης και υποψήφιος πρωθυπουργός κ. Στουρνάρα", υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.  

Τέλος, στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αυτή την υπονόμευση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι "δεν πρέπει η κυβέρνηση να προβεί σε βιαστικές κινήσεις και ανοίξει ένα νέο εσωτερικό μέτωπο με τον αρχιτραπεζίτη της χώρας τη στιγμή που έχει εστιάσει τις δυνάμεις της στο εξωτερικό μέτωπο των διαπραγματεύσεων".

Επίθεση σε Στουρνάρα από την Αυγή

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει με κύριο άρθρο της η Αυγή στον Γιάννη Στουρνάρα, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το e-mail για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, που χθες απασχόλησε και το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο κύριο άρθρο της γράφει ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται διπλά εκτεθειμένος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα κατάρρευσης όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η «διάψευση» του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του παιχνιδιού εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών».

«Ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

Όσο για τα περί "προϊόντος υποκλοπής", δεν είναι παρά μία ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail», αναφέρει η εφημερίδα, που αντανακλά τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v