«Ντου» από Πυρήνες της Φωτιάς στην αίθουσα που δικάζεται η Χρυσή Αυγή

Εμπλεκόμενοι που έχουν σχέση με τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς προσπάθησαν να μπουν στην αίθουσα όπου δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ακολούθησε πανδαιμόνιο και η δίκη διακόπηκε.

«Ντου» από Πυρήνες της Φωτιάς στην αίθουσα που δικάζεται η Χρυσή Αυγή
Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κορυδαλλού καθώς ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει από την πλαϊνή είσοδο φωνάζοντας "φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες".

Πετάχτηκαν μπουκάλια και επικράτησε πανικός καθώς η πόρτα εισόδου είχε άμεση επαφή με τις θέσεις του ακροατηρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για εμπλεκόμενους, οι οποίοι έχουν σχέση με τη δίκη των Πυρήνων της Φωτιάς που διεξάγεται αυτή τη στιγμή σε διπλανή αίθουσα.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ακροατηρίου καθώς μάρτυρες και θύματα, καταφέρθηκαν εναντίον της υπεράσπισης φωνάζοντας "δολοφόνοι"και άλλα.

Το δικαστήριο διέκοψε και η δίκη θα επαναληφθεί στις 4 Ιουνίου.

Ενταση στη δίκη

Συνεχίστηκε η ένταση και μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αποχωρούν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι και το ακροατήριο να φωνάζει κατά πάντων.

Η μητέρα και η αδελφή του Π. Φύσσα αντέδρασαν εντονότατα και καταφέρθηκαν εναντίον κατηγορουμένων και αστυνομικών, ενώ η βουλευτίς Λιάνα Κανέλη επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

Το δικαστήριο πριν από την οριστική διακοπή για την 4η Ιουνίου, συνέχισε να εκφωνεί τα ονόματα των κατηγορουμένων προκειμένου να λάβει παρουσίες, με την υπεράσπιση να δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε αιτήματα μετά την ένταση, που προηγήθηκε.

Ο υπερασπιστής Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, δήλωσε: "Αυτή η υπόθεση πρέπει να έχει τη διασφάλιση της ηρεμίας και να προστατεύονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Το πρωτοφανές επεισόδιο, έβαλε σε ανησυχία το σύνολο των συνηγόρων, που θέλουν να δηλώσουν ότι ως ελάχιστη διαμαρτυρία δεν μπορούν να συμμετέχουν τουλάχιστον σήμερα.

Ακροατήριο: Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αγγ. Αγγελέτος (συνήγορος): Οι συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις υποκινούν κινήσεις όπως τη σημερινή. Βρισκόμαστε σε θέση να κοιτάμε πώς θα αποχωρήσουμε με στοιχειώδη ασφάλεια. Να σταματήσουν οι συνεντεύξεις και οι αρθρογραφίες του μίσους.

Πρόεδρος: Ήταν ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας. Λάθος τους.

Εδώλιο: Λάθος σας... Της Εισαγγελίας λάθος.

Πρόεδρος: Δεν θα υπάρχει από δω και πέρα πρόβλημα. Καλά θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρούσε.

Τζέλλης (δικηγόρος οικογένειας Π.Φύσσα): Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες.

Υπεράσπιση: Αποχωρούμε κυρία πρόεδρε.

Πρόεδρος: το δικαστήριο διακόπτει για 4 Ιουνίου.

Μητέρα και αδελφή Φύσσα (σε έξαλλη κατάσταση): Αυτό θέλατε ... Εσείς τις αφαιρείτε τις ζωές και φοβόσαστε. Τι κοιτάς; Δολοφόνοι. 24 άτομα τον κοιτάγατε, όταν το σκοτώνατε.

Ακροατήριο προς συνηγόρους: Ποιους υπερασπίζεσαι; Τους φονιάδες;

Κανέλλη: Να σπάσετε θέλουν. Άστους να γίνει η δίκη. Θα γίνει. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Αυτό θέλουν, να μην γίνει η δίκη... Λογοκρισία θέλουν. Να βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε.

 


VIDEO ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από realmedialive 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v