IKA: Αναστέλλει την καταβολή δόσεων για δάνεια υπαλλήλων

Οσοι δικαιούχοι κάνουν αίτηση θα μπορούν για τους επόμενους δώδεκα μήνες να καταβάλλουν μόνο τους τόκους. Η απόφαση της διοίκησης.

IKA: Αναστέλλει την καταβολή δόσεων για δάνεια υπαλλήλων

Την καταβολή μόνο των τόκων και όχι των δόσεων σε δάνεια που έχουν λάβει υπάλληλοί του, για 12 μήνες, αποφάσισε το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4052/2012, οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης που χορηγούν δάνεια έκτακτων αναγκών σε ασφαλισμένους τους, υπαλλήλους και συνταξιούχους, έχουν τη δυνατότητα με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων για έξι ή περισσότερους μήνες. Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής καταβάλλονται μόνο οι αναλογούντες τόκοι, και στη συνέχεια παρατείνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου κατά 12 ή περισσότερους μήνες, σε σχέση με τον απομένοντα συμβατικό χρόνο, με αντίστοιχο επανυπολογισμό των ισόποσων μηνιαίων δόσεων.

Η απόφαση του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου δεσμεύει όσους δανειολήπτες του οικείου φορέα ενταχθούν σε αυτήν κατόπιν αιτήσεώς τους.

Σε εφαρμογή των παραπάνω, το ΙΚΑ ενέκρινε την αναστολή καταβολής των δόσεων των δανείων που έχουν χορηγηθεί στους υπαλλήλους του Ιδρύματος (μετά από σχετικό αίτημά τους) έως 12 μήνες, κατά τους οποίους θα καταβάλλονται μόνο οι αναλογούντες τόκοι και την παράταση χρόνου αποπληρωμής των δανείων κατά 24 μήνες. Η αναστολή αφορά δάνεια που έχουν χορηγηθεί έως 31/12/2014.

Οι υπάλληλοι-δανειολήπτες με αποδεδειγμένη οικονομική αδυναμία καταβολής των δόσεων των δανείων, οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το ΙΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v