Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχουν καπετανάτα στον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόεδρος της Βουλής λέει πως δεν έχει «κανένα λόγο» να μην έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ειδικά αφού έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη. "Σχήμα λόγου" η κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο.

Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχουν καπετανάτα στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν καπετανάτα και ρήξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, εν μέσω διαρροών που τη θέλουν να επικρίνει έντονα τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-πιστωτές.

«Δεν πρόκειται να μας κλονίσουν οι προσπάθειες που γίνονται να εμφανιστούν ως καπετανάτα οι συνθέσεις και οι αντιθέσεις που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Μην πασχίζετε άλλο να ανακαλύψετε ρήξεις και ρήγματα», συμπλήρωσε.

Τόνισε δε πως δεν έχει «κανένα λόγο» να μην έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ειδικά αφού έχει ο ίδιος αναλάβει την ευθύνη.

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου με ένα άρθρο ένα νόμο, που δεν έχει γίνει, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως αυτό ήταν ένα σχήμα λόγου που χρησιμοποιήθηκε για να καταδείξει την αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης Σαμαρά να ψηφίσει τα μέτρα «800 σελίδων» τον Νοέμβριο του 2012 για να λάβει τη δόση από το Eurogroup.



VIDEO 1 - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ από realmedialive 

Όπως είπε ακόμη, «η ανακοίνωση της 20ής Φεβρουαρίου, περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και τίποτε παραπάνω. Σε σχέση με τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης, πλέον έχουμε διανύσει έναν δρόμο.
 
Είναι άστοχο να αναφερόμαστε στην 20ή Φεβρουαρίου όταν είμαστε τρεις μήνες μετά. Μην επιμένετε σε μονοσήμαντες ερμηνείες. Και στο κομμάτι της διαδικασίας διαπραγμάτευσης, ελέγχεται η πλευρά των δανειστών για το αν ενεργεί καλόπιστα. Υπάρχει δριμεία κριτική που πρέπει να ασκηθεί στην πλευρά των δανειστών».


VIDEO 2 - ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ από realmedialive 

«Δεν μου έχουν ζητηθεί τα χρήματα της Βουλής»

Τη δική της απάντηση έδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας με τα αποθεματικά της Βουλής. Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως «ο πρόεδρος της Βουλής δεν είναι διαχειριστής τραπεζικών λογαριασμών και αποθεματικών».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «δεν μου έχει ζητηθεί να μεταφέρω χρήματα της Βουλής» και συνέχισε λέγοντας πως«την Παρασκευή μου εστάλη μια επιστολή από τον κ. Μάρδα της οποίας θα ερευνήσω το πλαίσιο και θα ακολουθήσω τη νόμιμη διαδικασία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v