Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Δεν κλείνουμε στη Ρίγα – Βλέπει συμφωνία τέλη Μαΐου

Αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου ο επικεφαλής της Κομισιόν. Υπάρχει πρόοδος αλλά είναι ακόμα αργή, υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαρ. Σχοινάς.

Γιούνκερ: Δεν κλείνουμε στη Ρίγα – Βλέπει συμφωνία τέλη Μαΐου

Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του Ιουνίου διατύπωσε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ που παράλληλα έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι έχει καταστρώσει σχέδιο για συμβιβασμό της Αθήνας με τους πιστωτές, να και παραδέχτηκε ότι εμπλέκεται ενεργά στις διαπραγματεύσεις.

Όπως είπε στο Bloomberg δεν υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει συμφωνία στη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη στη Ρίγα, αλλά θα υπάρξουν συναντήσεις για την Ελλάδα.

Κομισιόν: Υπάρχει πρόοδος αλλά είναι αργή

Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τη χορήγηση περαιτέρω χρηματοδότησης είναι αργή, δήλωσε η Κομισιόν, διαψεύδοντας την ύπαρξη νέας πρότασης που θα δίνει στην Αθήνα ρευστό με πιο ευνοϊκούς όρους.

"Χρειάζεται περισσότερος χρόνος και προσπάθεια για να γεφυρωθούν τα χάσματα στα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά. Θεωρούμε πως υπάρχει πρόοδος αλλά με αργό ρυθμό", σχολίασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οποιοδήποτε έγγραφο του είδους που αναφέρεται στον ελληνικό Τύπο. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη οποιουδήποτε τέτοιου εγγράφου και πραγματικά δεν γνωρίζουμε από που προήλθε αυτή η είδηση", συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v