Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΔ: Πρώτα η συμφωνία και μετά η αξιολόγησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Επίθεση στην κυβέρνηση μέσω κοινής ομόφωνης ανακοίνωσης. Τι είπαν κορυφαία στελέχη.

ΝΔ: Πρώτα η συμφωνία και μετά η αξιολόγησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα

Να ρίξει τους τόνους της εσωκομματικής αντιπαράθεσης επιχειρεί η Συγγρού, με αφορμή την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, υπό τον Αντώνη Σαμαρά, όπου συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει γνωστό το κείμενο της συμφωνίας και στη συνέχεια να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Συμβουλίου αναφέρουν:

"Για άλλη μία φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα. Η ΝΔ, ως η κατεξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας, είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας. Είναι επίσης σαφές ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη, ενισχύουν την παραγωγικότητα και τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης.

Επαναλαμβάνουμε πως η ΝΔ και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού".

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα εντός της συνεδρίασης ήταν ήρεμο και ο διάλογος, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, "άκρως εποικοδομητικός". Διατυπώθηκαν ενστάσεις όσον αφορά την πιθανή υπερφορολόγηση και τη διόγκωση του δημοσίου, ωστόσο σαφής ήταν η ικανοποίηση όλων από την απόφαση της σύγκλισης των οργάνων και δη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του ότι η ΝΔ πρέπει να ψηφίσει θετικά στη Βουλή, καθώς ακόμα και μία μέτρια συμφωνία, είναι καλύτερη από την μη συμφωνία. Στην ίδια γραμμή, σύμφωνα με πληροφορίες, κινήθηκαν και η Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο Νικήτας Κακλαμάνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v