Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρειος Πάγος: Υπέρ του Δήμου Ερμούπολης στη διαμάχη με τη Μητρόπολη

Η διαμάχη αφορά διώροφο ακίνητο 550 τετραγωνικών μέτρων στην θέση Μεταμόρφωση της Ερμούπολης, την οποία διεκδικεί η Μητρόπολη Σύρου.

Αρειος Πάγος: Υπέρ του Δήμου Ερμούπολης στη διαμάχη με τη Μητρόπολη

Υπέρ του Δημοσίου και συγκεκριμένα του Δήμου Ερμούπολης Σύρου τάχθηκε στην εισήγηση του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης κατά την διάρκεια συζήτησης για διώροφο ακίνητο 550 τετραγωνικών μέτρων στην θέση Μεταμόρφωση της Ερμούπολης, την οποία διεκδικεί και η Μητρόπολη Σύρου. Το ακίνητο χρησιμοποιείται ως κατοικία του εκάστοτε Μητροπολίτη Σύρου, ενώ σ΄ ένα τμήμα της στεγάζεται εκκλησιαστικό μουσείο.

Το 1927 ο Δήμος Ερμούπολης παραχώρησε το ακίνητο με σύμβαση χρησιδανείου στην Μητρόπολή Σύρου για κατοικία του τοπικού Μητροπολίτη, ενώ όταν το 2003 ο Δήμος ζήτησε το ακίνητο από την Μητρόπολη ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο διάστημα, ωστόσο ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου τάχθηκε υπέρ του Δήμου υποστηρίζοντας ότι παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών καθώς και της δυνατότητας κάθε πολίτη ή νομικού προσώπου να εκμεταλλεύεται και να διαθέτει όπως αυτό κρίνει την περιουσία του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v