Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς

«Είμαι πολύ αισιόδοξος» αρκέστηκε να δηλώσει ο Τσίπρας σήμερα μετά το ραντεβού με Μέρκελ-Ολάντ. Φιλική χαρακτήρισε τη συζήτηση η καγκελάριος αλλά έδειξε στους θεσμούς για deal. «Πρέπει να γίνουν πολλά», είπε.

Μέρκελ: Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους θεσμούς

Η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί εντατικά με τους πιστωτές της και χρειάζεται πολλή προσπάθεια προτού μπορέσει να επιτευχθεί μια συμφωνία, δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση της ίδιας κα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της ευρωπαϊκής συνόδου, δήλωσε πως «ήταν μια πολύ φιλική, εποικοδομητική συνάντηση, όμως είναι επίσης ξεκάθαρο πως πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά με τους τρεις θεσμούς. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσφερθεί στην Ελλάδα και στον Έλληνα πρωθυπουργό όποτε υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να συζητηθούν, όταν χρειαστεί να δοθεί βοήθεια, αυτό να γίνεται, όμως το συμπέρασμα πρέπει να βρεθεί με τους τρεις θεσμούς και πρέπει να υπάρξει πολύ έντονη δουλειά».

Τσίπρας: Είμαι πολύ αισιόδοξος

Την αισιοδοξία του για τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσερχόμενος στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα.

«Η συζήτηση χθες το βράδυ με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ήταν πολύ εποικοδομητική, σε πολύ καλή και φιλική ατμόσφαιρα.  Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε σύντομα να φτάσουμε σε σταθερή μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση χωρίς τα λάθη του παρελθόντος - και η Ελλάδα θα επιστρέψει με συνοχή στην ανάπτυξη. Είμαι αισιόδοξος». αρκέστηκε να πει ο κ. Τσίπρας.

Nτομπρόφσκις: Δεν συζητήσαμε για κούρεμα χρέους

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν B. Nτομπρόφσκις ανέφερε ότι δεν συζητήθηκε κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Πρόσθεσε ότι η χώρα πρέπει να παρουσιάσει ένα περιεκτικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Γιούνκερ: Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα από το ευρώ

Από την πλευρά του ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ δήλωσε στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche πως δεν μπορούμε απλά να πετάξουμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

«Το ζήτημα δεν έχει να κάνει μόνο με νομισματικούς και οικονομικούς λόγους, αλλά και με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων», είπε. «Δεν μπορούμε απλά να πετάξουμε τους Έλληνες εκτός ευρωζώνης. Οι Έλληνες πρέπει ασφαλώς να μάθουν ότι στην αλληλεγγύη του ενός πρέπει να αντιπαρατίθεται η συνεκτική στάση και τα οικονομικά του άλλου».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της κομισιόν υπερασπίστηκε το κοινό νόμισμα έναντι των σκεπτικιστών, που το κατηγορούν ότι διαιρεί την Ευρώπη: «Το ευρώ δεν είναι η πρωταρχική αιτία που η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει να παρουσιάζει τόσο αλληλοαντικρουόμενες κατευθύνσεις. Χωρίς το ευρώ θα βρισκόμασταν σε νομισματικό πόλεμο».


VIDEO - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ από realmedialive
VIDEO- ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v