Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρικλοποδιά λόγω... ΦΠΑ στην αγορά αυτοκινήτου

Να αποτρέψουν πάγωμα της αγοράς αυτοκινήτων επιχειρούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διαμηνύοντας ότι οι αλλαγές στον ΦΠΑ δεν θα επηρεάσουν τη φορολόγηση των Ι.Χ. Οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Τρικλοποδιά λόγω... ΦΠΑ στην αγορά αυτοκινήτου

Η συνολική φορολόγηση των Ι.Χ., όταν και εφόσον αλλάξουν οι συντελεστές ΦΠΑ, θα είναι περίπου ίδια με την ισχύουσα σήμερα. Αυτό διαμηνύουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να προλάβουν ενδεχόμενο φρένο στην αγορά αυτοκινήτου η οποία επιχειρεί αξιοσημείωτη ανάκαμψη το τελευταίο διάστημα.

Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση της αρχικής πρότασης της κυβέρνησης προς τους θεσμούς για καθιέρωση διπλών συντελεστών ΦΠΑ με τη χρήση πλαστικού χρήματος δημιούργησε τουλάχιστον αίσθηση στην αγορά αυτοκινήτου.

Οταν μάλιστα πήραν διαστάσεις οι πληροφορίες για ενδεχόμενη μείωση του συντελεστή 23% ακόμα και στο 15% (18% για όσους πληρώνουν με χρήμα σε φυσική μορφή) για τα Ι.Χ. εύλογο ήταν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές να απευθυνθούν στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για να συζητήσουν ενδεχόμενο φρένο στις διαδικασίες αγοράς ώστε να επωφεληθούν από τη μείωση του φόρου.

Μετά τις ανατροπές στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, το σενάριο καθήλωσης του συντελεστή 23% στο 15% ή ακόμα και στο 18% φαντάζει απίθανο.

Σε αυτή την κατάσταση, οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έρχονται να προσθέσουν σήμερα ότι ακόμα και μετά τις όποιες αλλαγές στον ΦΠΑ, η φορολόγηση της αγοράς Ι.Χ. θα είναι σχεδόν αμετάβλητη…

Το μήνυμα είναι απλό: μην περιμένετε μειώσεις φόρου, αν έχετε αποφασίσει να αγοράσετε αυτοκίνητο δεν υπάρχει λόγος αναβολής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v