Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: Η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για τις τράπεζες

Οι αξιωματούχοι της Κομισιόν εξετάζουν το πώς θα διαχειριστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα και άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ισχυρές απώλειες για τους επενδυτές.

BBG: Η Κομισιόν ετοιμάζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για τις τράπεζες

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει σχέδια εκτάκτου ανάγκης για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στο ενδεχόμενο αποτυχίας των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, σύμφωνα με δυο διαφορετικές πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν το πώς θα διαχειριστούν τα προβλήματα που θα προκύψουν για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ελλάδα και άλλα γεγονότα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ισχυρές απώλειες για τους επενδυτές, τόνισε μια από τις πηγές.

"Δεν μπορείς να σπάσεις πραγματικά το φαύλο κύκλο της σύνδεσης τραπεζών και κράτους εάν το κράτος δεν είναι έτοιμο να παίξει μπάλα", υπογράμμισε ο Nicolas Veron, στέλεχος του ινστιτούτου Peterson στην Ουάσινγκτον. "Μπορείς να το μετριάσεις αλλά δεν μπορείς να το σπάσεις". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v