Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BBG: Ο Γ. Μιχελής για πρόεδρος του ΤΧΣ

Ο διορισμός του Μιχελή θα εξαρτηθεί από το αν θα υπάρχουν αντιρρήσεις στο ΥΠΟΙΚ και από το αν ο ίδιος θα είναι πρόθυμος να αναλάβει τη θέση με χαμηλότερες απολαβές, τόνισαν στο Bloomberg δυο αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

BBG: Ο Γ. Μιχελής για πρόεδρος του ΤΧΣ

Ο Γιώργος Μιχελής, πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας αναμένεται να αποτελέσει τον νέο πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τονίζουν στο Bloomberg δυο αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Ο κ. Μιχελής εξετάζεται για την θέση στο ΤΧΣ από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας, που πρέπει να βάλει τις τελικές υπογραφές στο διορισμό, τονίζουν οι αξιωματούχοι. Θα πάρει τελικά τη θέση εάν δεν υπάρξουν αντιρρήσεις και εάν ο ίδιος είναι πρόθυμος να τη δεχτεί 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκγς αποφάσισε να μειώσει τις απολαβές των αξιωματούχων του Ταμείου, μεταξύ των οποίων και του Προέδρου, κατά 40%. Η ευρωζώνη εξετάζει τις προτάσεις, τόνισε ένας εκ των αξιωματούχων, προσθέτοντας ότι ο διορισμός του Μιχελή θα εξαρτηθεί από το αν ο ίδιος θα είναι πρόθυμος να αναλάβει τη θέση με χαμηλότερες απολαβές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v