Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαπέν: Δεν υπάρχει θέμα παράλληλου νομίσματος για Ελλάδα

Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, ανέφερε σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. Κάθε εβδομάδα που περνάει η επίτευξη συμφωνίας γίνεται πιο αναγκαία, προειδοποίησε ο ίδιος.

Σαπέν: Δεν υπάρχει θέμα παράλληλου νομίσματος για Ελλάδα

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε την Παρασκευή πως δεν υπάρχει πιθανότητα να εισάγει παράλληλο νόμισμα η Ελλάδα, λέγοντας πως η χώρα πλησιάζει πιο κοντά σε συμφωνία με την ευρωζώνη στις αρχές Ιουνίου. 

«Δεν υπάρχει Plan B για την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα παράλληλο νόμισμα, υπάρχει μόνο ένα ενιαίο νόμισμα που είναι το ευρώ» δήλωσε ο κ. Σαπέν σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ισπανό ομόλογο του Λούις Ντε Γκίντος.

«Για εμάς είναι πολιτικό το ζήτημα. Δεν πιστεύουμε ότι η ευρωζώνη δημιουργήθηκε για να γίνει μικρότερη. Δημιουργήθηκε για να φέρει εμπιστοσύνη» πρόσθεσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters.

«Κάθε εβδομάδα που περνάει η επίτευξη συμφωνίας γίνεται πιο αναγκαία, ώστε η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη υπό συνθήκες που επιτρέπουν να ολοκληρωθεί το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά να προετοιμάσουμε αυτό που θα ακολουθήσει και να δούμε πως θα συνεχίσουμε με την Ελλάδα από τον Ιούλιο και μετά. Αυτό σημαίνει ότι προχωράμε προς τα μπρος» ανέφερε ο Γάλλος υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v