Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Lew σε Τσίπρα να φτάσει γρήγορα σε συμφωνία

Αν δεν υπάρξει γρήγορα συμφωνία με τους δανειστές η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει άμεσα δυσκολίες, προκαλώντας μεγάλες αβεβαιότητες στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία, τόνισε ο υπουργός οκονομικών των ΗΠΑ. Παρέμβαση στο ΔΝΤ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκκληση Lew σε Τσίπρα να φτάσει γρήγορα σε συμφωνία

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να φτάσει γρήγορα σε μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση αποτυχίας η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει άμεσα μεγάλες δυσκολίες. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ο κ. Lew είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον προειδοποίησε ότι μια αποτυχία να φτάσει γρήγορα σε συμφωνία θα προκαλούσε άμεσα μεγάλα δεινά για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία. 

Σύμφωνα με το Mega, ο Ελληνας πρωθυπουργός με τη σειρά του, ζήτησε την παρέμβαση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο κ. Lew είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι εξακολουθεί να στηρίζει ενεργά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Παράλληλα, χαιρέτησε τη δέσμευση του κ. Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις,.

Σημειώνεται ότι η παρέμβαση του αμερικανικού παράγοντα στις διαπραγματεύσεις λαμβάνει χώρα τη στιγμή που οι ευρωπαίοι εταίροι και δη το Βερολίνο, τονίζουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο το ΔΝΤ να έχει ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, η διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις της από το Ρίο ντε Τζανέιρο, προειδοποιεί ότι δεν θα πρέπει να γίνει γρήγορη και πρόχειρη δουλειά με την Αθήνα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ακόμη για να υπάρξει συμφωνία.  

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v