Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξαφά: Χρεοκοπία αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ

Η κ. Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του ΔΝΤ, διευκρίνισε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει προς το Ταμείο αλλά και προς όλους τους διεθνείς πιστωτές της.

Ξαφά: Χρεοκοπία αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ
Αν η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα της δοθεί προθεσμία 30 ημερών και αν πάλι δεν πληρώσει θα βρεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας, είπε στα Παραπολιτικά 90,1 η Μιράντα Ξαφά, πρώην μέλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κ. Ξαφά διευκρίνισε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει προς το Ταμείο αλλά και προς όλους τους διεθνείς πιστωτές της.

Σημείωσε ότι δεν έχει ξαναγίνει στα χρόνια που υπάρχει το Ταμείο μια ανεπτυγμένη χώρα να μην αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της και υπογράμμισε πως εάν υπάρξει χρεοκοπία ανοιχτή προς το ΔΝΤ οι καταθέτες θα προσπαθήσουν να πάρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Ανέφερε τέλος πως τους ελέγχους θα επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση και όχι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η οποία δεν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ τόνισε πως μετά τον έλεγχο των κεφαλαίων η Ελλάδα θα πρέπει να πάει σε νέο νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v