Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητεί επέκταση βοηθείας στους κλάδους φρούτων-λαχανικών

H σοβαρή κρίση συνεχίζει να ταλαιπωρεί την εσωτερική αγορά προειδοποίησε η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας.

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητεί επέκταση βοηθείας στους κλάδους φρούτων-λαχανικών

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων, για την αντιστάθμιση της οικονομικής ζημιάς που έχει προκαλέσει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Ρωσία στους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Clara Aguilera.

Η ίδια ανέφερε ότι είναι επείγουσα ανάγκη τα νέα μέτρα να ενεργοποιηθούν αφού η σοβαρή κρίση συνεχίζει να ταλαιπωρεί την εσωτερική αγορά. Η Clara Aguilera είπε πως ενώ η απαγόρευση παραμένει σε ισχύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) δεν μπορεί να εγκαταλείψει τους παραγωγούς της. "Τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής ήταν αναγκαία και χρήσιμα, αλλά όπως εκφράζεται από την ίδια τη βιομηχανία, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή», δήλωσε η κ Aguilera.

Ο κ Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του INCOFRUIT – HELLAS δήλωσε σχετικά: «επικροτούμε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για λήψη άμεσων μέτρων και θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν έστω και τώρα, μετά την έναρξη της συγκομιδής της παραγωγής των πυρηνόκαρπων τρέχουσας εμπορικής περιόδου και πριν της μαζικής προσφοράς τους, προκειμένου να αναπτυχθεί φυσιολογικά η διάθεσή τους.

Απευθύνουμε προς τούτο έκκληση στο ΥΠΑΠΑΝ να αναλάβει πρωτοβουλία να υιοθετήσει την πρόταση του Ευρ. Κοινοβουλίου και να ζητήσει στην Διαχειριστική Επιτροπή Οπωροκηπευτικών της Ε.Ε την λήψη έκτακτων μέτρων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v