Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία

Η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, αναφέρεται στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν.

Κομισιόν: Σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία
Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία» προς την επίτευξη μιας συμφωνίας, μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ίδιος εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Επανέλαβε, ωστόσο, την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».

Ο Μ. Σχοινάς, ανέφερε επίσης ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία. Υπενθύμισε, δε, ότι οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απαντώντας σε ερώτηση, κατά την τακτική ενημέρωση προς τον Τύπο, αν η Επιτροπή θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v