Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με εντολή Ομπάμα παρέμβαση Λιου για Ελλάδα στο G7

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση. Ενημέρωση για το ελληνικό ζήτημα έχουν ζητήσει τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιαπωνία.

Με εντολή Ομπάμα παρέμβαση Λιου για Ελλάδα στο G7
Εντολή από τον πρόεδρο Ομπάμα να θέσει το θέμα της Ελλάδας έχει λάβει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου στη σύνοδο G7 στη Γερμανία.

Θα ζητήσει ακριβέστερα η αμερικανική πλευρά από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, ο κ. Λιού θα προσθέσει ότι αυτή η λύση πρέπει να δοθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου. Πριν αναχωρήσει για τη Δρέσδη, ο κ. Λιού συνομίλησε με την Κριστίν Λαγκάρντ με βασικό θέμα την Ελλάδα. Η επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται ήδη στη Γερμανία.

Επισήμως, στην ημερήσια διάταξη της G7 δεν είναι στην Ελλάδα αλλά λόγω του ότι τόσο ο κ. Λιού όσο και ο Ιάπωνας ομόλογός του ζήτησαν ενημέρωση, ο κ. Σόιμπλε θα προβεί σε αυτήν.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών θα θέσει το ζήτημα της λιτότητας, στην ανάγκη τερματισμού της οποίας φαίνεται να συμπίπτει με τον Αλ. Τσίπρα.

Για το θέμα των δόσεων προς το ΔΝΤ, πηγές του Ταμείου σημείωναν ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να ζητήσει τη μετατροπή των τριών δόσεων σε μια, κάτι που ωστόσο έχει γίνει αποδεκτό μια φορά στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι στην Δρέσδη από τις 27 ως τις 29 Μαΐου θα βρεθούν, εκτός από τους υπουργούς και τους τραπεζίτες, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, αλλά και ο επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, ο νομπελίστας Ρόμπερτ Σίλερ και οι καθηγητές Οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ και Λάρι Σάμερς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v