Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητρόπουλος: Ο «διαλλακτικός» Γιούνκερ έφερε τις πιο σκληρές προτάσεις

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως οι δανειστές επιμένουν σε ορισμένες σκληρές αξιώσεις για το ασφαλιστικό σύστημα, μεταξύ άλλων τα 6.000 ένσημα για την κατώτατη σύνταξη και τα 12.500 για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Μητρόπουλος: Ο «διαλλακτικός» Γιούνκερ έφερε τις πιο σκληρές προτάσεις
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που είναι ο διαλλακτικότερος όλων, έφερε στο τραπέζι τις σκληρότερες προτάσεις των δανειστών, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του επικεφαλής της Κομισιόν στο Euro2day και το ΜΝΙ.

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε στον ΣΚΑΪ πως οι δανειστές επιμένουν στα 6.000 ένσημα για την κατώτατη σύνταξη και στα 12.500 για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Επίσης, προσέθεσε, επιμένουν και στους σκληρούς συντελεστές βιωσιμότητας στις επικουρικές συντάξεις, εκφράζοντας το φόβο ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πόσο σκληρό είναι αυτό το μέτρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, από τις ρυθμίσεις για την αύξηση των ορίων στις πρόωρες συντάξεις που συζητιούνται θα σπεύσουν να βγουν σε σύνταξη μέχρι τέλη του 2015 περίπου 303.000 ασφαλισμένοι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v