BBG: Η Αθήνα χάνει την προθεσμία για συμφωνία

Η Αθήνα δεν βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Κομισιόν και του ΔΝΤ για τους όρους συνέχισης της διάσωσης, δήλωσαν στο πρακτορείο τέσσερις αξιωματούχοι.

BBG: Η Αθήνα χάνει την προθεσμία για συμφωνία

Η Ελλάδα αναμένεται να χάσει την προθεσμία για συμφωνία με τους εταίρους έως τα τέλη της εβδομάδας καθώς έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, ανέφεραν στο Bloomberg τέσσερις αξιωματούχοι με γνώση του θέματος. 

Η Αθήνα δεν βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Κομισιόν και του ΔΝΤ για τους όρους συνέχισης της διάσωσης, τόνισαν. Σημειώνεται ότι στη συνάντησή τους, η Αγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ είχαν θέσει στόχο να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως τα τέλη Μαϊου.

Σημειώνεται ότι ο Ελληνας υπουργός οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι στόχος είναι μια συμφωνία έως τις 5 Ιουνίου.

«Δεν βάζουμε προθεσμίες, ότι θα τελειώσουμε τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Γιατί η πρώτη προθεσμία ήταν το τέλος Απριλίου. Όσο το συντομότερο τόσο καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις. 

Μια έξοδος από το ευρώ "θα ήταν μια παντελής καταστροφή για την Ελλάδα, καθώς θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, θα υπάρξει σοβαρή υποτίμηση του νέου νομίσματος και θα υπάρξει αύξηση της φτώχειας και του πληθωρισμού,τόνισε ο Νικόλας Οικονομίδης, καθηγητής οικονομικών στο Stern School of Business της Νέας Υόρκης. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v