Bild: Άγριος καυγάς Τσίπρα-Βαρουφάκη για το φόρο στις αναλήψεις

Μεγάλη ένταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΥΠΟΙΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις του τελευταίου για φόρο στις αναλήψεις από ΑΤΜ. Σύμφωνα με την Bild, ο Γ. Βαρουφάκης κλήθηκε στο γραφείο του A. Τσίπρα όπου ακολούθησε καυγάς μεταξύ τους.

Bild: Άγριος καυγάς Τσίπρα-Βαρουφάκη για το φόρο στις αναλήψεις

Τα νεύρα στην ελληνική πολιτική είναι τεντωμένα, γράφει η γερμανική Bild: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάλεσε χτες το απόγευμα προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στο γραφείο του, δείχνοντας εξοργισμένος με τις νέες δηλώσεις του υπουργού, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

O τελευταίος είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση εξετάζει επιβολή φόρου στις αναλήψεις από ΑΤΜ.

Τα ελληνικά ΜΜΕ μίλησαν για νέα βόμβα του Γ. Βαρουφάκη και μόλις ο πρωθυπουργός διάβασε τις αναφορές, κάλεσε τον τελευταιο στο γραφείο του και απαίτησε άμεσα διορθωτική δήλωση.

Κατά τη συζήτηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, προέκυψε μεγάλος καυγάς μεταξύ τους. Ο Γ. Βαρουφάκης έπρεπε στη συνέχεια να εκδώσει ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση δε σχεδιάζει τελικά κανέναν φόρο στις αναλήψεις. Όμως, ο υπουργός Οικονομικών μόλις μερικές ώρες πριν είχε κάνει μία ακριβώς αντίθετη δημόσια δήλωση.

«Ο Γ. Βαρουφάκης φοβίζει τους ανθρώπους με συνεχώς νέες ανακοινώσεις», δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης στην εφημερίδα Bild.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v