Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Συζητάμε παράλληλα για την επόμενη ημέρα (upd)

Η τελική απόφαση για την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα θα ληφθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, υποστήριξε στην γερμανική εφημερίδα FAZ, o Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τσακαλώτος: Συζητάμε παράλληλα για την επόμενη ημέρα (upd)

Οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς δεν εστιάζουν μόνο στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, αλλά περιλαμβάνουν και συζητήσεις σχετικά με τους όρους που θα συνοδεύουν επιπρόσθετη χρηματοδότηση, δήλωσε στην FAZ o αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Οι δύο διαπραγματεύσεις έχουν πλέον συνδυαστεί» τόνισε ο ίδιος. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος είναι και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, ανέφερε ακόμα πως η τελική απόφαση για την παροχή περαιτέρω οικονομικής βοήθειας και για το οικονομικό μέλλον της χώρας θα ληφθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Με αφορμή τα παραπάνω ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε διάψευση μέσω του Facebook. Οπως αναφέρει στην ανάρτηση: 

«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27/5/15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης. Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist (15/5/15) ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v