Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σακελλαρίδης: Εχουμε στόχο συμφωνία έως την Κυριακή

Τώρα πρέπει να γραφτούν στο χαρτί τα σημεία συμφωνίας και να βρεθούν λύσεις στις διαφορές, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πώς αποτιμά το «διαφορετικό κλίμα» στις δηλώσεις που γίνονται στο εξωτερικό. Στηρίζει Βαρουφάκη το Μαξίμου.

Σακελλαρίδης: Εχουμε στόχο συμφωνία έως την Κυριακή

Μπαίνουμε στη διαπραγμάτευση με σκοπό να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Εμείς εργαζόμαστε ώστε να έχουμε συμφωνία», συμπλήρωσε. Πιστεύουμε ότι με βάση τη διαδρομή που έχουμε κάνει είμαστε κοντά σε συμφωνία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις που γίνονται στο εξωτερικό και δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Αθήνας υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις που γίνονται πολλές φορές δεν είναι ουδέτερες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση». Όπως είπε δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και της πίεσης για να γίνουν υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά. «Οσοι δηλώσουν σε τόσο στεντόρειους τόνους την απαισιοδοξία τους ελπίζω να μην υποκρύπτουν προθέσεις», είπε.

Δεν μιλάμε για δύο διαφορετικά κείμενα όταν μιλάμε για συμφωνία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή για να καταγραφούν σε χαρτί τα σημεία συμφωνίας και να βρεθούν συμβιβαστικές φόρμουλες για τα σημεία διαφωνίας.

Οι τράπεζες

Δεν υπάρχει θέμα κεφαλαιακών ελέγχων, οι τράπεζες είναι απόλυτα ασφαλείς, ξεκαθάρισε. Σχολιάζοντας την έκθεση της ΕΚΤ συμπλήρωσε ότι με τη συμφωνία που θα κλείσει με τους εταίρους τα σενάρια περί χρεοκοπίας θα αποτελέσουν παρελθόν. 

Επανέλαβε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει την απόλυτη στήριξη από την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v