Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πληροφορική: «Τρέχουν» έργα 470 εκατ. μέσω ΚτΠ

Ο γενικός γραμματέας διοικητικής ανασυγκρότησης εκτίμησε ότι τα έργα που θα μοιραστούν θα ωφελήσουν την ελληνική οικονομία. Η χώρα πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες δήλωσε ο Αν. Τζίκας, πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

Πληροφορική: «Τρέχουν» έργα 470 εκατ. μέσω ΚτΠ

Στις 22 ή 23 Ιουνίου θα συγκληθεί η επιτροπή παρακολούθησης και θα ανακοινώσει τα έργα πληροφορικής του προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) που θα προχωρήσουν, ενώ επίσης θα υπάρξει και δεύτερη σύγκληση της επιτροπής στις 22 Οκτώβρη.

Το σύνολο των έργων που θα μοιραστούν θα είναι της τάξεως των 470 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας διοικητικής ανασυγκρότησης κ. Δ. Τσουκαλάς στη σημερινή τακτική ΓΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Τσουκαλάς σημείωσε πως τα έργα αυτά θα ωφελήσουν την ελληνική οικονομία και κάλεσε τις εταιρίες πληροφορικής να αυξήσουν την απασχόληση ώστε να μειωθεί η ανεργία.

Επίσης ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στη θετική συμβολή που θα υπάρξει από τα 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) συνολικού ύψους 110 εκατ. ευρώ.

Θα προσπαθήσουμε να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ κ. Αν. Τζήκας τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να επενδύσει στις νέες τεχνολογίες αν θέλει να ξεπεράσει την κρίση καθώς οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν τα μέγιστα σε τομείς όπως η ανταγωνιστικότητα, η διαφάνεια, η παραγωγικότητα και ο έλεγχος των δαπανών στο δημόσιο.

Ενδεικτικά μάλιστα ανέφερε ότι εάν οι νέες τεχνολογίες είχαν εφαρμοστεί από το παρελθόν τότε η φοροδιαφυγή θα ήταν πολύ χαμηλότερη και σήμερα το δημόσιο χρέος θα ήταν τουλάχιστον το μισό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v