Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρισμός: Ρήτρα δραχμής & ΦΠΑ ζητούν οι tour operators

Οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ασφυκτική πίεση καθώς δεν έχουν το περιθώριο να αντιδράσουν σε οποιοδήποτε αίτημα των ξένων tour operators.

Τουρισμός: Ρήτρα δραχμής & ΦΠΑ ζητούν οι tour operators

Ισχυροί ξένοι tour operators ζητούν από τους Ελληνες ξενοδόχους ρήτρα δραχμής αλλά και διπλού νομίσματος. Ξενοδοχειακές πηγές επιβεβαιώνουν στο Euro2day,gr το αίτημα ισχυρών ταξιδιωτικών οργανισμών της Ευρώπης οι οποίοι διακινούν τον κύριο όγκο ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

Μεταξύ των ομίλων που ζητούν από τους ξενοδόχους ρήτρα δραχμής συγκαταλέγεται ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης γερμανικών συμφερόντων TUI.

Άλλοι tour operators όπως επιβεβαιώνεται από τις ίδιες πηγές ζητούν ρήτρα διπλού νομίσματος παρότι ένα τέτοιο σενάριο νομίσματος θεωρείται στην παρούσα φάση απίθανο.

Την ίδια στιγμή Έλληνες ξενοδόχοι ζητούν από τους ξένους ομίλους τους οποίους συνεργάζονται να έχουν τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουν τις τιμές των συμβολαίων εφόσον οι συντελεστές ΦΠΑ που επιβληθούν τελικά στον τουρισμό, ξεπεράσουν ένα ορισμένο όριο.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό ασφυκτική πίεση καθώς δεν έχουν το περιθώριο να αντιδράσουν σε οποιοδήποτε αίτημα των ξένων tour operator.

Ο λόγος εξηγούν, είναι πως τα συμβόλαια έρχονται έτοιμα από τους tour operators με βάση τους προσυμφωνημένους όρους και αυτοί τα υπογράφουν χωρίς δυνατότητα τροποποιήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v