Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσακαλώτος: Μόνο με πολιτική παρέμβαση θα βρεθεί λύση

Τα τεχνικά κλιμάκια στις Βρυξέλλες μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο και για να κλείσει η συμφωνία χρειάζεται η παρέμβαση των πολιτικών ηγετών, δήλωσε στον Guardian o Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Τσακαλώτος: Μόνο με πολιτική παρέμβαση θα βρεθεί λύση

Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια παρέμβαση στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη για να υπάρξει μια συμφωνία, δήλωσε σε συνέντευξη του στον Guardian ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Εξωτερικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα ότι οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά, αλλά η τελική «ανταλλαγή» πρέπει να γίνει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

«Οι δύο πλευρές δεν θα συγκλίνουν ποτέ απόλυτα, αλλά η γενική εντύπωση είναι ότι συγκλίνουν. Υπάρχει πλέον μια εύλογη πιθανότητα ότι η όποια σύγκλιση πρέπει να γίνει ακόμα μετά το Brussels Group, θα γίνει σε υψηλότερο επίπεδο όπου οι πολιτικοί θα κληθούν για την τελική ανταλλαγή και θα καλύψουν το κενό» ανέφερε από την πρωτεύουσα του Βελγίου ο κ. Τσακαλώτος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Ρίγα την περασμένη εβδομάδα πήγε πολύ καλά.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε πως τα τεχνικά κλιμάκια μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο. «Το Brussels Group εργάζεται σε μικρά κουτάκια, δεν υπάρχει ανταλλαγή εκεί» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι σημερινές συζητήσεις θα επικεντρωθούν στον ΦΠΑ.

Κύκλοι Μαξίμου: Λάθος ο τίτλος του Guardian στη συνέντευξη Τσακαλώτου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μίλησε για χρεοκοπία, υπογραμμίζουν κύκλοι του Μαξίμου, αναφορικά με τη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός στον Guardian και τον τίτλο που είχε προβάλλει αρχικά η εφημερίδα, μιλώντας για αποφυγή χρεοκοπίας. 

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην ιστοσελίδα του Guardian το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο περιεχόμενο αλλά στον τίτλο του άρθρου για τον οποίο δεν φέρει καμιά ευθύνη πόσο δε, μάλιστα, όταν δεν ανταποκρίνεται και στο περιεχόμενο, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ως συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης δουλεύοντας για την καλή λύση. Το να μιλάει, ταυτόχρονα, για χρεοκοπία θα ήταν τουλάχιστον αντιφατικό και ανακόλουθο, σημειώνουν.

Ήδη η εφημερίδα άλλαξε τον τίτλο ώστε να ανταποκρίνεται στο περιεχόμενο της συνέντευξης του Υπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v