Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανδρεάδης: Καταδικαστική μια αύξηση ΦΠΑ για τον τουρισμό

Το σενάριο για αύξηση του ΦΠΑ αν τελικά εφαρμοστεί σε ποσοστά πέραν του ανώτερου ορίου των ανταγωνιστών μας, θα είναι καταδικαστική απόφαση για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Ανδρεάδης: Καταδικαστική μια αύξηση ΦΠΑ για τον τουρισμό

Από την 1η Ιουνίου ξεκινά ο ΣΕΤΕ με εξωτερικό συνεργάτη την καταγραφή των παράνομων καταλυμάτων σε όλη τη χώρα, ώστε να παραδοθεί πλήρης φάκελος στις αρχές, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε διαθέσιμο διαπραγματευτικό εργαλείο να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό αύριο για όλους εμάς. Είναι λοιπόν καθήκον όλων των κοινωνικών εταίρων αυτή τη στιγμή να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση. 

Όλοι, τόνισε, θα στηρίξουμε μια συμφωνία με τους εταίρους μας που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη και τις μεταρρυθμίσεις, αλλά με νοικοκυρεμένα δημόσια οικονομικά σε ένα ευνομούμενο κράτος με σταθερούς κανόνες δικαίου. Είναι η μόνη υλοποιήσιμη συνταγή για την κοινωνική συνοχή. Χρειάζεται όμως ρεαλισμός και υπεθυνότητα, εθνική συνεννόηση και συνεργασία. Αυτός είναι ο δρόμος που ακολούθησαν οι χώρες που βγήκαν από τα Μνημόνια

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ τόνισε ότι έχουμε επιτύχει πολύ νωρίτερα τους στόχους μας και είμαστε ήδη 3 χρόνια μπροστά. Όμως πολύ εύκολα μπορούμε να βρεθούμε 3 χρόνια πίσω αν συνεχιστεί η σημερινή αστάθεια. Αν εφαρμοστούν παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, που μόνο ύφεση και ανεργία θα δημιουργήσουν. Αναφέρομαι στην αύξηση του ΦΠΑ που, αν τελικά εφαρμοστεί σε ποσοστά πέραν του ανώτερου ορίου των ανταγωνιστών μας, θα είναι καταδικαστική απόφαση για τον ελληνικό τουρισμό.

Θα δούμε άμεσα εκατομμύρια τουριστών να επιλέγουν χώρες με ανταγωνιστικότερο προϊόν και θα δούμε δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας να χάνονται και επιχειρήσεις να βάζουν λουκέτα. Ήδη η παρατεταμένη αβεβαιότητα που επικρατεί, φέρνει μειωμένες κρατήσεις και αρνητικά πρόσημα στα νούμερα του τουρισμού, για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια συνεχόμενης ανόδου, σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v