«Η πρόταση των θεσμών δεν είναι βάση συμφωνίας»

Επικοδομητική η τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο και τον πρόεδρο της Γαλλίας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία στο Brussels Group, υποστηρίζει η κυβέρνηση. Αισιοδοξία για επωφελή συμφωνία.

«Η πρόταση των θεσμών δεν είναι βάση συμφωνίας»

Η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, λένε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τους εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που έλαβε χώρα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες», συμπληρώνουν.

«Αντίθετα», συμπληρώνουν «η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις». Εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Σενάρια παράτασης

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν στο Reuters μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group ότι Αθήνα και δανειστές βρίσκονται "κοντά σε συμφωνία" για τον ΦΠΑ. Τόνισαν ότι βασικό εμπόδιο για να υπάρξει συμφωνία παραμένουν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.

Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτη παράταση του τρέχοντος προγράμματος, ώστε να μην χαθούν τα 7,2 δισ. που έχει λαμβάνειν η ελληνική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v