Λαφαζάνης: Αποτέλεσμα συμβιβασμού το 47σέλιδο

«Είναι μια πρόταση της κυβέρνησης κατ΄ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία για την ελληνική πλευρά», τόνισε ο υπουργός.

Λαφαζάνης: Αποτέλεσμα συμβιβασμού το 47σέλιδο
«Κείμενο συμβιβασμού» χαρακτήρισε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, κληθείς να σχολιάσει το σχετικό κείμενο από βουλευτές της ΝΔ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έκανε λόγο για ένα κείμενο «το οποίο αποτελεί απόρροια συμβιβασμού κατόπιν πολύμηνων συζητήσεων με τους θεσμούς» απάντησε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Είναι μια πρόταση της κυβέρνησης κατ΄ ελάχιστον προκειμένου να βρεθεί μια επωφελής συμφωνία για την ελληνική πλευρά. Αυτά τα πλαίσια της συμφωνίας θα τα συζητήσουμε στη Βουλή και στα πολιτικά κόμματα. Δεν είναι όμως της ώρας διότι περιμένουμε την τελική συμφωνία» είπε ο Υπουργός.

Πάντως νωρίτερα, ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε ότι την πολιτική της κυβέρνησης δεν την υπαγορεύει ούτε η τρόικα ούτε κηδεμόνες. «Ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Γερμανοί καθορίζουν την πολιτική μας. Την καθορίζουν τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ΚΟ και τα αρμόδια όργανα οι πάγιες θέσεις 

Συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να εκφράζει θετική γνώμη για το σύνολο των θέσεων που φέρονται ως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους «Θεσμούς», τόνιζαν ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα άλλωστε που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της Βουλής.

Ο Π. Λαφαζάνης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε κάτι πολύ διαφορετικό: ότι τις πάγιες απόψεις του, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τις παραπάνω θέσεις και τη συνολική «κυβερνητική πρόταση», θα τις εκφράσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στα αρμόδια όργανα του κόμματος. Όλα τα άλλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες και κακόγουστες εντυπωσιοθηρίες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v