Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Ο Γιούνκερ απέρριψε τηλεφώνημα του Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό γιατί η Αθήνα δεν έστειλε προτάσεις, γράφει το πρακτορείο. «Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!», απαντά το Μαξίμου. Περιμένουμε σχόλια των θεσμών στις προτάσεις μας.

RTRS: Ο Γιούνκερ απέρριψε τηλεφώνημα του Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνερ αρνήθηκε σήμερα να δεχθεί τηλεφώνημα από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα διότι η Αθήνα δεν έχει ακόμα στείλει τις προτάσεις των μεταρρυθμίσεων τις οποίες υποσχέθηκε την Πέμπτη, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11:00 CET το Σάββατο, όμως ο Γιούνκερ αρνήθηκε διότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις και προτάσεις που είχε υποσχεθεί η ελληνική πλευρά το βράδυ της Τετάρτης ότι θα παραδώσει την Πέμπτη δεν έχουν φτάσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν νέες εξελίξεις και έτσι δεν υπήρχε κάτι για να συζητηθεί», συμπλήρωσε.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο κ. Τσίπρας αναμένονταν να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για περαιτέρω κατ' ιδίαν συζητήσεις την Παρασκευή, όμως δεν πήγε. Αντιθέτως, έκανε λόγο για «παράλογους» όρους από τους πιστωτές, μιλώντας στη Βουλή, και καθυστέρησε την πληρωμή προς το ΔΝΤ.

«Γνωρίζουμε πως αυτό είναι εν μέρει θέατρο, όμως δεν χρειάζεται να παίζουμε ρόλο σε κάθε πράξη του δράματος», είπε ο αξιωματούχος.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε  ότι υπήρξε ζήτημα επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι όπως αναφέρει η δήλωση της Επιτροπής της περασμένης Τετάρτης, οι δυο άνδρες θα βρίσκονται σε διαρκή επαφή τις επόμενες ημέρες.

"Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις"

Με δηκτικό τρόπο διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε διεθνή ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν απάντησε σε τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας: «ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις!».

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «παραφιλολογία που συνεχίζεται» και προσθέτουν: «μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα -αλλά δημοσιεύθηκε στον τύπο!...-, σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v