Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουσκ: Δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια

Οι ώρες είναι κρίσιμες, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ζητά περισσότερο ρεαλισμό από την Ελλάδα. «Φοβάμαι ότι έρχεται η μέρα που κάποιος θα πει ‘game over’».

Τουσκ: Δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια

«Είναι ώρα αποφάσεων και όχι διαπραγματεύσεων», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ντόναλντ Τουσκ στη συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής. 

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι λίγο περισσότερο ρεαλιστική» είπε και έδωσε έμφαση στο ότι δεν υπάρχει περιθώριο για παιχνίδια (gambling).

«Φοβάμαι ότι έρχεται η μέρα που κάποιος θα πει ‘game over’». Το επερχόμενο Eurogroup είναι πολύ κρίσιμο και θα πρέπει να είναι αποφασιστικό.

«Είδα χθες τον κ. Τσίπρα για δέκα λεπτά και θα τον ξαναδώ σε δέκα λεπτά» δήλωσε από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Εχουμε την καλύτερη δυνατή σχέση», απάντησε σιβυλλικά σε σχετική ερώτηση.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγο ολοκληρώθηκε και το ραντεβού του προέδρου της Κομισιόν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μέρκελ: Κάθε μέρα μετράει

«Στη συνάντηση με Τσίπρα και Ολάντ υπήρξε απόλυτη συμφωνία ότι οι συνομιλίες, ώστε να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα με τους θεσμούς, θα συνεχιστούν εντατικά. Και από την πλευρά της Ελλάδας υπάρχει η προθυμία να το κάνει αυτό», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Ελπίζω ότι αυτό θα φέρει την αναγκαία πρόοδο. Η κάθε ημέρα μετράει τώρα», πρόσθεσε.

Παράλληλα έκανε λόγο για «ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων» κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό και το Γάλλο Πρόεδρο.

Ντάισελμπλουμ: Είναι ακόμη πιθανή μια συμφωνία

Τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιθανό να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην Εσθονία.

Ωστόσο, σημείωσε, η συμφωνία αυτή θα πρέπει να είναι στιβαρή και αξιόπιστη και θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη.

Σε αυτή τη βάση, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Δεν είναι εύκολο, είναι μια δύσκολη διαδικασία, αλλά μπορεί να γίνει, κατέληξε.

Βάιντμαν: Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο κίνδυνος χρεοκοπίας

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, προειδοποίησε πως ο χρόνος τελειώνει για την Ελλάδα και ο κίνδυνος χρεοκοπίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Όπως ανέφερε, οι επιπτώσεις μετάδοσης σε ένα τέτοιο σενάριο είναι πιο ελεγχόμενες απ' ό,τι κατά το παρελθόν, ωστόσο δεν θα πρέπει να υποτιμώνται. Ο βασικός χαμένος στο σενάριο αυτό θα ήταν η Ελλάδα, συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v