Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή εκπαιδευτικών στο ΣτΕ για το νέο νόμο επιλογής διευθυντών

Ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο νέος νόμος για την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Προσφυγή εκπαιδευτικών στο ΣτΕ για το νέο νόμο επιλογής διευθυντών

Την ακύρωση, ως αντισυνταγματικού, του νέου νόμου για την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Εκπαίδευσης και 57 διευθυντές εκπαιδευτικοί.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και επιλογής διευθυντών σχολικών μονάδων και εργαστηριακών κέντρων και μια εγκύκλιος του ίδιου υπουργείου με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις αναφορικά με την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων.

Επ' αυτών ζητούν μάλιστα να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή. Τέλος, ζητούν να κριθεί αντισυνταγματικός ο επίμαχος νόμος 4327/2015 υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στις αρχές της ισότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v