CDU: Δεν θα στηρίξουμε συμφωνία με Αθήνα χωρίς το ΔΝΤ

«Λέμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει. Αλλά δεν γίνεται η Αθήνα να θέτει τους όρους και να λέει 'ολοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό μας'. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα.", υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του CDU.

CDU: Δεν θα στηρίξουμε συμφωνία με Αθήνα χωρίς το ΔΝΤ

Το γερμανικό κοινοβούλιο δεν θα στηρίξει συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας εάν δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, τόνισε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Άγκελα Μέρκελ. 

Ο Volker Kauder, στενός συνεργάτης της Μέρκελ, είπε επίσης ότι η καγκελάριος θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Τόνισε ότι ένα Grexit δεν θα είναι φθηνότερη εναλλακτική από την παραμονή της χώρας στην ένωση. 

"Δεν θα μπορούσαν να ψηφίσω νέα πληρωμή εάν το ΔΝΤ λέει ότι δεν δουλεύει", τόνισε ο Kauder. "Είμαστε ευχαριστημένοι που το ΔΝΤ είναι μαζί μας αλλά εάν λέει ότι δεν θα δουλέψει, η κοινοβουλευτική ομάδα θα πει ότι δεν θέλουμε να καταβάλλουμε άλλες δανειακές δόσεις". 

"Ολοι γνωρίζουμε το διακύβευμα. Κανείς στην Ευρώπη δεν έχει την ευθύνη για αυτό εκτός από την ίδια την Ελλάδα". 

"Δεν θέλει μόνο η Αγκελα Μέρκελ να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, πολλοί το θέλουν. Λέμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μείνει. Αλλά δεν θα δουλέψει το σύστημα, η Αθήνα να θέτει τους όρους και να λέει 'ολοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό μας'. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην πραγματικότητα." 

Αντιδρούν στελέχη του CDU

Εν τω μεταξύ κορυφαία στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για «τζογάρισμα» και για «μη ρεαλιστικές» απαιτήσεις από την πλευρά της Αθήνας.

Προσερχόμενη στη συνεδρίαση του κόμματος, που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Julia Kloeckner, δήλωσε πως η Ελλάδα «τζογάρει» υπερβολικά και η υπομονή των πιστωτών της εξαντλείται.

Από την πλευρά του, ο Volker Bouffier, κορυφαίο στέλεχος του CDU, χαρακτήρισε «παντελώς μη ρεαλιστικές» τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας πως η συμφωνία είναι επιθυμητή, «όχι όμως με κάθε κόστος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v