Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νοβότνι: Έχουμε υπολογίσει τις πιθανές επιπτώσεις ενός Grexit

Η ΕΚΤ έχει αποκτήσει εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας Πέτερ Πράετ. Αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για το ενδεχόμενο Grexit. Έχουμε υπολογίσει τις πιθανές επιπτώσεις, υποστήριξε ο Αυστριακός κεντρικής τραπεζίτης, Έβαλντ Νοβότνι.

Νοβότνι: Έχουμε υπολογίσει τις πιθανές επιπτώσεις ενός Grexit

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Πίτερ Πράετ, δήλωσε την Δευτέρα πως δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το ενδεχόμενο ενός «Grexit», αλλά πρόσθεσε πως η κεντρική τράπεζα είναι καλά προετοιμασμένη στην διαχείριση κρίσεων. 

«Συνηθίζει κανείς στο περιβάλλον διαχείρισης κρίσεων» σημείωσε ο κ. Πράετ. «Εχουμε εξασκηθεί μετά από τόσα χρόνια, οπότε ναι έχουμε εμπειρία, όποια και αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε» σημείωσε ο ίδιος. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Αυστριακός κεντρικός τραπεζίτης Έβαλτν Νοβότνι ανέφερε από την πλευρά του πως κάθε υπεύθυνος κεντρικός τραπεζίτης πρέπει να έχει υπολογίσει τις επιπτώσεις από ένα ενδεχόμενο «Grexit». 

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος από ένα πιθανό «Grexit» ο  κ. Νοβότνι απάντησε: «Φυσικά κάθε υπεύθυνος θεσμός και οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να κάνουν υπολογισμούς για πιθανές επιπτώσεις. Έχουμε νούμερα αλλά δεν νομίζω ότι είναι κάτι στο οποίο θέλουμε να εστιάσουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v