Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Κασιδιάρη

Αντικείμενο της δικογραφίας που διαβιβάζεται αποτελεί η επίθεση σε βάρος καμεραμάν και φωτογράφου κατά την προσαγωγή του τον Οκτώβριο του 2013 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Νέο αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Κασιδιάρη

Και νέο ερώτημα για άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποστέλλεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή.

Αυτή τη φορά, αντικείμενο της δικογραφίας που διαβιβάζεται αποτελεί η επίθεση σε βάρος καμεραμάν και φωτογράφου κατά την προσαγωγή του τον Οκτώβριο του 2013 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης αντιμετωπίζει την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή αναίρεση του αδελφού του, ανθυπολοχαγού των ειδικών δυνάμεων Αλέξανδρου Κασιδιάρη ο οποίος παραπέμπεται εκ νέου σε Στρατοδικείο για παραβίαση των όρων κατοχής όπλου σκοποβολής τον Οκτώβριο του 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την άδεια κατοχής σκοπευτικού όπλου ο ανθυπολοχαγός έπρεπε το CZ 9 να το έχει επάνω του μόνο κατά την διαδρομή από το σπίτι του στο σκοπευτήριο και ανάποδα και ο γεμιστήρας με τα φυσίγγια να ήταν εκτός του όπλου. Κατά τη διάρκεια φραστικού διαπληκτισμού του με ομάδα Αλβανών οι σφαίρες έπεσαν στο πάτωμα και τελικά επενέβη η αστυνομία.

Από το πρωτοβάθμιο Στρατοδικείο ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή, ενώ από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο -δικάστηκε ερήμην -του αναγνώρισε ελαφρυντικά και τον καταδίκασε σε φυλάκιση πέντε μηνών με αναστολή ορίζοντας οτι η ποινή του θα είναι εξαγοράσιμη.

Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης, λόγω μη αποδοχής του αιτήματος αναβολής της υπόθεσης του και της ερήμην καταδίκης του.

Το Ποινικό Τμήμα έκανε δεκτή την αναίρεσή του, κρίνοντας οτι η απόφαση του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, ως προς τη μη χορήγηση της αιτούμενης αναβολής εκδίκασης της υπόθεσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v