Γκάμπριελ:Πρόγραμμα βοήθειας ακόμα και μετά από Grexit

Στο εβδομαδιαίο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, ο Z. Γκαμπριελ δήλωσε ότι δεν υπάρχει εύκολη διέξοδος για τους Ευρωπαίους από το πρόβλημα της Ελλάδας. Ακόμα κι ένα Grexit θα απαιτούσε συνέχιση της οικονομικής βοήθειας.

Γκάμπριελ:Πρόγραμμα βοήθειας ακόμα και μετά από Grexit

O αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προειδοποήσε ότι η συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα ειναι αναγκαία και μετά απο Grexit. 

Σε νέα του συνέντευξη στο περιοδικό WirtschaftsWoche, ο Γερμανός πολιτικός, πρόεδρος του SPD δήλωσε: «Πολλοί λένε: καλύτερα ένα φρικτό τέλος, παρά μια φρίκη δίχως τέλος. Όμως ακόμα κι αν η Ελλάδα εγκατέλειπε την ευρωζώνη, δεν θα τελείωναν τα προγράμματα βοηθείας. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απόλυτη εξαθλίωση μιας χώρας μέσα στην Ευρώπη».

Ωστόσο προειδοποίησε έναντι της περίπτωσης να δοθεί βοήθεια χωρίς όρους στην Αθήνα: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να επιβληθεί με εκβιασμούς, αυτό θα ήταν το σύνθημα για όλους τους ακροδεξιούς εθνικιστές της Ευρώπης. Θα ήταν μια απόδειξη: Μπορώ να εκβιάσω την Ευρώπη και τώρα θα επιβάλλω τα εθνικά μου συμφέροντα, όποιο κι αν είναι το κόστος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v