Δραγασάκης: Είμαστε αρκετά κοντά στη συμφωνία

Αισιόδοξος ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με τους εταίρους και θα επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη σύγκλιση το Σαββατοκύριακο εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας σε τραπεζίτες.

Δραγασάκης: Είμαστε αρκετά κοντά στη συμφωνία

Συνάντηση με τραπεζίτες είχε το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στη σκιά των εκροών που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες. 

Ο κος Δραγασάκης πήγε στα γραφεία της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών για σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι πρόεδροι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Πειραιώς, Alpha Bank, Εθνικής, Eurobank και Attica Bank.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε στους τραπεζίτες ότι «έχουμε φτάσει αρκετά κοντά στη συμφωνία και ευελπιστούμε να πλησιάσουμε περισσότερο προς την επίτευξή της το σαββατοκύριακο», ενώ από την περιγραφή του φάνηκε ότι ορόσημο είναι η Σύνοδος Κορυφής.

Από την πλευρά τους, οι τραπεζίτες επισήμαναν στον αντιπρόεδρο τα αυξημένα προβλήματα ρευστότητας που παρατηρούνται στις τελευταίες ημέρες και διαμήνυσαν ότι τα αποθέματα ρευστότητας εξαντλούνται καθώς αυξάνουν σε καθημερινή βάση οι εκροές.

Τη συζήτηση απασχόλησε και το θέμα των capital controls με τον αντιπρόεδρο να δηλώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως στη δική του αντίληψη δεν έχει υποπέσει καμία τέτοιου τύπου συζήτηση.

Κύκλοι Μαξίμου: Σχέδιο για άσκοπη και τεχνητή φυγή κεφαλαίων

Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης, υπογραμμίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Αυτές οι τακτικές, υπογραμμίζουν, είναι βούτυρο στο ψωμί των δανειστών που θέλουν να εκβιάσουν περαιτέρω την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται. Ο λαός μας ξέρει ποιοι ματώνουν για τα συμφέροντα του και ποιοι παίζουν άθλια παιχνίδια.

Η προσπάθεια αυτών των κύκλων θα πέσει στο κενό. Θα προσκρούσει στην ψυχραιμία, τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης αλλά και του λαού. Το μόνο όπλο που θα ήθελαν να έχουν είναι ο φόβος του λαού μας. Άλλα δεν...», τονίζουν οι ίδιες πηγές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v