Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Williams: Στην ατζέντα της Fed οι κίνδυνοι από Grexit

Αν και το βασικό σενάριο είναι ότι ακόμα και μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις διάχυσης στην αμερικάνικη οικονομία, υπάρχουν ανησυχίες για αλυσιδωτούς κινδύνους, δήλωσε ο αξιωματούχος της Fed, John Williams.

Williams: Στην ατζέντα της Fed οι κίνδυνοι από Grexit

To ενδεχόμενο μια ελληνική χρεοκοπία να διαταράξει τις παγκόσμιες αγορές και να επηρεάσει την αμερικάνικη οικονομία, έχει αποτελέσει αντικείμενο σοβαρής συζήτησης στην Fed, ανέφερε την Παρασκευή αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. 

«Αν και το βασικό σενάριο είναι ότι ακόμα και μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη δεν θα έχει μεγάλες επιπτώσεις διάχυσης στην αμερικάνικη οικονομία, υπάρχουν ανησυχίες για αλυσιδωτούς κινδύνους» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης. 

Την Τετάρτη η επικεφαλής της Fed Janet Yellen υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξει μια συμφωνία για την Ελλάδα θα υπάρξει αντίκτυπος στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές.

«Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία βλέπω το ενδεχόμενο για διαταραχές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ευρωπαϊκό οικονομικό outlook και τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές» προειδοποίησε.

Η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σημείωσε πως αν υπάρξουν επιπτώσεις από την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικονομία, είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν φαινόμενα διάχυσης και στην αμερικάνικη οικονομία. «Οι ΗΠΑ έχουν περιορισμένη άμεση έκθεση μέσω του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών καναλιών. Ωστόσο είναι βέβαιο πως αν υπάρξουν επιπτώσεις στην οικονομία της ευρωζώνης ή στις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, θα μπορούσε να υπάρξει διάχυση και στις ΗΠΑ που θα επηρέαζε και τις δικές μας προοπτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v