Τσίπρας σε Γιούνκερ: Ολοκληρωμένη η πρότασή μας

Απόλυτη και ολοκληρωμένη η απάντηση της ελληνικής πλευράς στα αιτήματα των θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών το 2015 και το 2016, διαβεβαιώνει τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή με ημερομηνία 22 Ιουνίου.

Τσίπρας σε Γιούνκερ: Ολοκληρωμένη η πρότασή μας

Eπιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν έστειλε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην οποία αναφέρεται στις προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση προς τους θεσμούς.

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση από πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης με μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει με βάση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρει απευθυνόμενος στον Ζ.Κ. Γιούνκερ ότι η απάντηση της ελληνικής πλευράς στα αιτήματα των θεσμών για την κάλυψη των δημοσιονομικών κενών το 2015 και το 2016, είναι απόλυτη και ολοκληρωμένη.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι έχουν γίνει προτάσεις για δημοσιονομικά μέτρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκπλήρωση δημοσιονομικών στόχων 1% του ΑΕΠ για το 2015 και 2% για το 2016 και για αυτό όπως τονίζει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του τα σχετικά μέτρα θα φθάσουν το 1,5% του ΑΕΠ το 2015 και το 2,5 % του ΑΕΠ το 2016.

Αυτό σημαίνει 2,7 δισ. ευρώ μέτρα για το 2015 και 5,2 δισ. ευρώ για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ακόμη ο πρωθυπουργός αναφέρει πως θα υπάρξουν έσοδα από διοικητικές αλλαγές, τα οποία υπολογίζονται σε 0,91% του ΑΕΠ για το 2015 και σε 1,31% για το 2016.

Δεδομένων τούτων, καταλήγει ο Αλ. Τσίπρας, είναι ξεκάθαρο πως όλοι οι δημοσιονομικοί στόχοι είναι εντός πλαισίου και ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις από τους στόχους.

Πηγή: Real.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v