Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιρλανδoς ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει ότι ζήτησε capital controls

Ο Ιρλανδός υπουργός τόνισε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση είναι αποκλειστικά ζήτημα της ΕΚΤ και ότι ζήτησε διευκρινήσεις την Δευτέρα από τον Μάριο Ντράγκι για το πόσο καιρό πιστεύει πως είναι βιώσιμο να πληρώνει έκτακτη χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Ιρλανδoς ΥΠΟΙΚ: Διαψεύδει ότι ζήτησε capital controls

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μίκαελ Νούναν υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας παρερμηνεύτηκαν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και ο Ιρλανδός ομόλογος του, Μάικλ Νούναν, πίεσαν για περιορισμούς στην έκτακτη χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες αν δεν επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι.

Όπως μεταδίδουν οι Irish Times, ο κ. Νούναν είπε την Τρίτη ότι πιστεύει πως πρέπει να διαπραγματευτεί μια συμφωνία το αργότερο μέχρι την Πέμπτη. «Αυτή είναι η θέση μου» πρόσθεσε. «Όλα τα άλλα βασίζονται σε διαρροές και υποθέσεις» πρόσθεσε.

Ο Ιρλανδός υπουργός σημείωσε ότι η έκτακτη χρηματοδότηση είναι αποκλειστικά ζήτημα της ΕΚΤ και ότι ζήτησε διευκρινήσεις την Δευτέρα από τον Μάριο Ντράγκι για το πόσο καιρό πιστεύει πως είναι βιώσιμο να πληρώνει έκτακτη χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Ο κ. Νούναν προειδοποίησε ακόμα πως υπάρχει κίνδυνος να κόψει η ΕΚΤ τον ELA για την Ελλάδα καθώς δεσμεύεται από νομικές ρυθμίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v