Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται 280 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων

Η κυβέρνηση κάνει προσπάθειες για την μεταφορά 150 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ΕΤΑΤ, του ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων, με επιτόκιο 1,7%, για 4 με 5 μέρες.

Ζητούνται 280 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των συντάξεων

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν οι ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας, καθώς μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχαν δοθεί 280 εκατ. ευρώ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr ήδη γίνονται προσπάθειες για την μεταφορά 150 εκατ. ευρώ από τα διαθέσιμα του ΕΤΑΤ, του ταμείου των τραπεζοϋπαλλήλων, με επιτόκιο 1,7%, για 4 με 5 μέρες.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ταμείο έχει αρνηθεί τρεις φορές να μεταφέρει τα διαθέσιμά του στην Τράπεζα της Ελλάδος, όμως τώρα, εξαιτίας της πιεστικής ανάγκης του δημοσίου για ρευστό, δεν αποκλείεται να αποφασίσει το δανεισμό των 150 εκατ. ευρώ.

Πάντως, απόφαση δια περιφοράς από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ταμείου δεν αναμένεται να ληφθεί, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να γίνει πιθανότατα τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται οι συντάξεις να πληρωθούν τελικά στους συνταξιούχους του ΙΚΑ στις 30 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v