Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Υπάρχει χώρος για συμβιβασμό με Ελλάδα

Η συμφωνία μπορεί να έχει δήλωση για το χρέος. Πάνω από 50% πιθανότητες να βρεθεί λύση δίνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ευρωζώνης. Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν η χώρα χαρακτηριστεί λίγες μέρες ως «ληξιπρόθεσμη» στο ΔΝΤ, δηλώνει, αρκεί να υπάρξει συμφωνία.

ΕΕ: Υπάρχει χώρος για συμβιβασμό με Ελλάδα

Οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται, υποστήριξε στο Reuters υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία με την Ελλάδα μπορεί να περιλαμβάνει επαναβεβαίωση από την πλευρά της Ευρωζώνης της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία δηλώνει έτοιμη να εξετάσει το θέμα του χρονικού ανασχεδιασμού (rescheduling) του χρέους.

Η ίδια πηγή μάλιστα σημείωσε ότι ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία η Ελλάδα δεν θα αποφύγει να καταστεί «ληξιπρόθεσμη» για λίγες ημέρες έναντι του ΔΝΤ καθώς είναι τεχνικά δύσκολο να γίνει η πληρωμή της 30ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζ. Ράις είχε πει πως αν η Ελλάδα δεν πληρώσει δεν θα τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης αλλά ως «ληξιπρόθεσμη».

«Να είναι ληξιπρόθεσμη για λίγες ημέρες έναντι του ΔΝΤ δεν είναι και το τέλος του κόσμου για την Ελλάδα εφόσον υπάρξει μια καθαρή συμφωνία».

Ο ίδιος μάλιστα εκτίμησε ότι η πιθανότητα συμφωνίας είναι πάνω από 50% (διαφοροποιούμενος από το 50-50% που δήλωσε σήμερα ο Σόιμπλε).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v