Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαμαράς: Θα ματαιώσουμε τα σενάρια καταστροφής

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της ΝΔ στην κυβέρνηση και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το δημοψήφισμα είναι παρωδία τόνισε ο Α. Σαμαράς. Οδηγείται τη χώρα εκτός ευρώ, είπε. Αποχώρησε για 20 λεπτά η ΚΟ του κόμματος.

Σαμαράς: Θα ματαιώσουμε τα σενάρια καταστροφής

Πανδαιμόνιο στη Βουλή με τη συνεδρίαση για διακόπτεται προσωρινά. Ο Α. Σαμαράς και η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησαν από την αίθουσα για περίπου 20 λεπτά, μετά από έντονο διάλογο με την Πρόεδρο της Βουλής.

Λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Σαμαράς απευθύνθηκε προς τον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να «μαζέψει» τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Δεν είναι πρόεδρος της Βουλής αλλά πρόεδρος κόμματος», είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη ότι παραβιάζει τον κανονισμό της Βουλής.

«Ανεβήκατε την ώρα που μιλούσα για θεσμική παρωδία. Δεν είστε Πρόεδρος της Βουλής. Είστε δικτάτορας» είπε ο κ. Σαμαράς λέγοντας πώς η κα. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει το άρθρο 66 του κανονισμού της Βουλής (σύμφωνα με το άρθρο όταν μιλά ως βουλευτής ο Πρόεδρος του Σώματος δεν μπορεί αμέσως να ανέβει στην έδρα.)

Από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας πήρε το λόγο δηλώνοντας πως «η ιστορική ευθύνη σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα απαιτεί από όλους νηφαλιότητα και ευθύνη για να διεξαχθεί μια διαδικασία στα πλαίσια της δημοκρατίας». Ζήτησε από την πρόεδρο της Βουλής να μην κάνει τη χάρη σε όσους δεν θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία και κάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να διακόψει για δέκα λεπτά προκειμένου να επανέλθει στην έδρα ώστε παράλληλα ο Αντώνης Σαμαράς να συνεχίσει την ομιλία του.

Η κα. Κωνσταντοπούλου «δικαιολογήθηκε» λέγοντας πώς ήθελε να τιμήσει τον Πρόεδρο της ΝΔ και παραχώρησε τη θέση της στον κ. Μητρόπουλο (Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του (πριν την διακοπή) ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε ένα δημοψήφισμα παρωδία. Οι Έλληνες είμαστε υπέρ της Ευρώπης ενώ η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης»

Ζητήσαμε παράταση και δεν την πήραμε. Την Τρίτη το βράδυ η Ελλάδα θα είναι χωρίς πρόγραμμα και οι δανειστές συζητούν ήδη το Plan B, τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Αποτύχατε κ. Τσίπρα, αποτύχατε δραματικά και σε όλα. Μας οδηγήτε σε έξοδο από την Ευρώπη. Η συμφωνία που προτείνετε είναι χειρότερη από κάθε μνημόνιο, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Η πρότασή σας έχει οκτώ φορές περισσότερα μνημόνια από το email Χαρδούβελη. Προτείνατε αυξηση ΦΠΑ, έκτακτης εισφοράς, ασφαλιστικών εισφορών. Γιατί δεν φέρατε για δημοψήφισμα τη δική σας πρόταση; διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οδηγήσατε σε άθλιο αποτέλεσμα τη διαπραγμάτευση και τώρα οδηγείται τη χώρα σε δημοψήφισμα για κάτι που δεν υπάρχει αντικείμενο, τόνισε.

Συνεχίζοντας την ομιλία του μετά την 20λεπτη αποχώρηση ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε πως η χώρα γονατίζει, βυθίζεται στην ύφεση. «Δημιουργήσατε μια ασφυξία ρευστότητας, τα κάνατε μαντάρα. Υποσχεθήκατε προεκλογικά πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι το 2011 είχε ταχθεί ξεκάθαρα κατά του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει. Το όχι που εσείς προτείνεται ισοδυναμεί με έξοδο από ευρώ, ισοδυναμεί με αυτοκτονία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία. Ο Τσίπρας παρέλαβε μια οικονομία με πλεονάσματα και την οδηγεί στην ύφεση, δήλωσε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι σε πέντε μήνες η Ελλάδα πήγε στην κατηγορία της Ζάμπια.

Η χώρα γονατίζει, βυθίσατε τη χώρα στην ύφεση. Βυθίσατε μια ασφυξία ρευστότητας, τα κάνατε μαντάρα. Υποσχεθήκατε προεκλογικά πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν, είπε.

Σχεδιάζετε εξαρχής να σύρετε τον λαό έξω από το ευρώ. Σας προτείνουμε τη μεγάλη συνεννόηση, αφήστε το δημοψήφισμα. Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να ματαιώσουν τα σενάρια καταστροφής.

Η Ελλάδα είναι η ψυχή μας αλλά η Ευρώπη είναι η ταυτότητά μας και αυτά τα δυο πάνε μαζί. Επιχειρήσατε πραξικόπημα αλλά χωρίς αντικείμενο πλέον, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v