Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυβέρνηση: Οι δανειστές περιμένουν τα... πρώτα γκάλοπ!

«Ο Γιουνκερ ωραιοποίησε τα πράγματα», το πρώτο σχόλιο του Μαξίμου μετά τη συνέντευξη. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός απόψε. Τις «διαθέσεις» των πολιτών περιμένουν να δουν οι εταίροι. Τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Γιούνκερ και Σουλτς.

Κυβέρνηση: Οι δανειστές περιμένουν τα... πρώτα γκάλοπ!

Η κυβέρνηση διατηρεί ανοικτά τα κανάλια επικοινωνίας με τους "θεσμούς", ζητάει από τους εκπροσώπους τους "ειλικρίνεια" και δεν προτίθεται να ακυρώσει το δημοψήφισμα.

Εάν, λένε πηγές της, ζητηθεί επανεκκίνηση των συζητήσεων, θα προσέλθει, εκτιμούν πάντως ότι μέχρι να υπάρξει κάποιο στίγμα για την πρόθεση ψήφου των πολιτών την Κυριακή, οι δανειστές θα περιμένουν.

Αναφορικά με την συνέντευξη του Ζ.Κ.Γιουνκερ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ωραιοποίησε την εικόνα τόσο των διαπραγματεύσεων (ειδικά της τελευταίας εβδομάδας) και του περιεχομένου της τελικής πρότασης των δανειστών.

«Απαραίτητη στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριηλ Σακελλαρίδης.

Οι απαντήσεις «σημείο προς σημείο» θα δοθούν απόψε μέσα από μπαράζ δημόσιων εμφανίσεων κυβερνητικών στελεχών που είχαν ρόλο στην διαπραγμάτευση, με πρώτη αυτή του Αλέξη Τσίπρα που προγραμματίζεται στην ΕΡΤ.

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα

Οπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, ο κ.Τσίπρας:

* Είχε τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πριν την συνέντευξη του τελευταίου. Του μετέφερε τη θέση ότι το να παρεμποδίζεται η δημοκρατική έκφραση του ελληνικού λαού με το κλείσιμο των τραπεζών είναι έξω από τη δημοκρατική παράδοση της Ευρώπης.

Επίσης, επεσήμανε στον Πρόεδρο της Κομισιόν ότι ο ίδιος, ως ευρωπαίος πολιτικός, οφείλει να υπερασπιστεί τις παραδόσεις της Ευρώπης, ώστε ο ελληνικός λαός να αποφασίσει την Κυριακή απερίσπαστος. Στην κατεύθυνση αυτή, του ζήτησε να συμβάλλει ώστε να επεκταθεί για λίγες μέρες το πρόγραμμα και να αποκατασταθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

* Δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Του ζήτησε να στηρίξει η Ευρωβουλή το αίτημα της Ελλάδας για παράταση ώστε να ανοίξουν οι τράπεζες και να αφεθεί ο ελληνικός λαός απερίσπαστος να αποφασίσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v